Zolotoj Plyos - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Zolotoj Plyos - Authentieke originele Russische Volksmuziek

De Russische volksgroep Zolotoj Plyos werd in 1994 in Saratov (Rusland) opgericht door Alexander Solovov, Elena Sadina en Serguei Gratchev. De drie groepsleden zijn beroepsmusici. Zij studeerden af aan het gerenommeerde Staatsconservatorium van Saratov (Rusland). Bovendien zijn Elena en Serguei afgestudeerd aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn te Mechelen, het Koninklijke Vlaams Conservatorium te Antwerpen en aan het Lemmensinstituut (Leuven, België) en zijn de laureaten van meerdere Russische en Internationale wedstrijden (o.a. volksinstrumenten, compositie, beiaard)  en van de Algemene Russische Klokkenspelwedstrijd.

Tijdens hun studie in Rusland verzamelden de muzikanten authentieke liederen, instrumentale muziek en klokkenspel  in de dorpen van verschillende regio’s. Het repertoire bestaat uit volksmuziek van Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland,  Moldavië, Georgië. Zij zingen ook Zigeuner, Joodse en populaire Russische liederen.

Zij gebruiken daartoe meer dan 30 verschillende instrumenten: o.a. bajan, chromatische en diatonische harmonica’s, balalaika, domra, gitaars, jaleika’s, klarinet, saxofoon, doedelzaak, verschillende percussie instrumenten en Russische klokken.


Contactgegevens

0486 57 55 34
Terug naar de inhoud