Vanhee Gijs - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Gijs Vanhee - Graffiti en street art

Grafisch kunstenaar/streetartist Gijs Vanhee (°1982) studeerde in 2006 af als productontwikkelaar, maar al snel werd het duidelijk dat hij andere richtingen zou uitgaan. Zijn eerste passie, tekenen en creëren, neemt dan ook snel de bovenhand in zijn artistieke projecten.

Het overgrote deel van zijn werk plaatst hij in de openbare ruimte, als vrijdenkend straatkunstenaar. Grote mutaties van wezens uit een andere wereld vertellen over leegstand, vergetelheid, over vergankelijkheid en identiteit in een hedendaagse stad. De meeste van zijn werken zijn van tijdelijke aard omdat ze zich bevinden op bouwvallen. Niet erg want dat illustreert nu net de hedendaagse maatschappij waarin beelden zich met een razend tempo opvolgen en ook weer verdwijnen. Wat hij wel tracht te doen is door de plaats en de imposante aard van het werk ergens een plaatsje te veroveren in het geheugen van de kijker.

Belangrijke en uiteenlopende projecten waren onder meer een gigantische mural op het Provinciehuis te Antwerpen (wordt dit jaar gesloopt), 'Loodlicht en Kerkruis', een audiovisuele voorstelling in de Mechelse OLV-over-de-Dijlekerk, samen met videokunstenaar Aitor Biedma en componist Koen Vermeulen, en een mural-compositie met streetartist Dzia aan het Harmoniegebouw in Antwerpen.

Zijn kenmerkende stijl beperkt zich niet tot het schilderen van murals maar keert terug in andere opdrachten. Gijs gaat ook aan de slag als freelance illustrator, waarbij hij zijn samenwerking met Mobile School als zeer belangrijk aanstipt. Het illustreert de sociale inslag in zijn werk. Sinds zijn aantreden verzorgde hij o.m. de muurschilderingen in het Ontmoetingscentrum De Kettinghe te Heffen en de cover van de Nieuwe Maan (november-december 2013). Tijdens de eindejaarsperiode 2013 verzorgde hij, opnieuw samen met Aitor Biedma en Koen Vermeulen, een multimediainstallatie in de Sint-Romboutstoren.


Contactgegevens

0497 65 43 76
Terug naar de inhoud