Cauwengerghs Vera - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Vera Cauwenberghs - Schilderijen

Mechelse schilderes die met een bijzonder levendig kleurenpalet, realistische schilderijen maakt die de positieve kunstliefhebber zullen aanspreken.
Haar werk werd opgemerkt door enkele galerijen uit New York City, waarvan de Agora Gallery (Chelsea) haar vertegenwoordigt.

De schilderes kiest resoluut voor zuiver figuratief werk.

"Mensen hebben van nature de neiging om de wereld rondom zich te verklaren. Mensen streven naar het brengen van orde in chaos. Het lijkt wel alsof moderne kunst vaak het omgekeerde doet: het absurde benadrukken, chaos scheppen, mensen verontrusten. Het lijkt pijnlijk duidelijk dat, gesteld dat kunst een afspiegeling is van wat er in de maatschappij leeft, de maatschappij erg ziek is. De mensen die de maatschappij vormen, worden dan ook niet gespaard: depressie is één van de meest voorkomende ziektes in onze westerse samenleving. In deze tijd waar we voortdurend door de media met onze neus op alle negatieve dingen gedrukt worden is de belangrijkste boodschap die de kunst kan brengen die van het mooie van de kunst op zich (kunst om de kunst in tegenstelling tot kunst om de titel).

Vaak wordt beweerd dat schoonheid een kwestie is van smaak. Maar net zoals we ruiken of iets afschuwelijk stinkt of een heerlijke geur heeft, kunnen we mooi van lelijk onderscheiden. Ook dat is ons met onze genen meegegeven. Mensen preferen bijvoorbeeld een zekere symmetrie in een gezicht, om maar iets te noemen. Natuurlijk is er een verschil in wat mensen het mooiste of het lelijkste vinden.

Meer dan ooit is er nood aan schoonheid. Hopelijk komt na een eeuw van lelijkheid eindelijk de waardering terug voor schoonheid. Immers:
"A thing of beauty is a joy forever" (Keats)"


Contactgegevens

Vera Cauwenberghs
Pareipoelstraat 25
2800 Mechelen
015 43 19 79
Terug naar de inhoud