Mariën Frieda - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Frieda Mariën - Beeldhouwster, keramiste

Deze veelzijdige Mechelse kunstenares werd onderwezen in tekener en schilderen door Geert Reusens en Ernest Albert, keramiek foor Wiske Servaes en beeldhouwen door Lode Eyckermans, Frans Walraevensm Frans Van den Branden en Roland Rens.
De drijfveer en grote sterkte van Frieda worden weerspiegeld in de keuze van haar onderwerpen. Alles heeft te maken met emotie en innnerlijke kracht. De belangrijkste momenten in het leven zoals vreugde, zwangerschap, uitbundighied, erotische spanning of sterk verlangen worden allen weerspeigeld in haar werken.
Wanneer Frieda iemand porterteert is, naast de gelijkenis, de weergave van de persoonljikheid van het onderwerp het belangrijkst. Een portret maken is voor haar dan ook telkens een zoektocht naar de essentie van deze persoon en een uitdaging om deze essentie visueel te portretteren.
Juweeltjes in fused glass maken is haar grootste passie geworden. De geraffineerde kleurcombinaties komen tot hun recht in draagbare hangertjes, ringen en andere sieraden.


Contactgegevens

Frieda Mariën
Zemstbaan 6
2800 Mechelen
015 41 03 84
0475 93 41 70
Terug naar de inhoud