De Mol Danny - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Danny De Mol - glaskunst

"Sensualiteit is de rode draad die door mijn hele werk loopt.
Tederheid en liefde zijn gevoelens die de hoofdrol spelen. Als we liefdevol beroerd worden via onze zintuigen worden er prikkels doorgegeven, die de innerlijke mens versterken en als een gloed van ons afstralen naar onze omgeving. Zulke hoogtepunten en waarden moeten we bewaren en koesteren als  relikwieën of schatten.
Maar liefde, begeerte, passie zijn sterke emoties, die in enkele gevallen zelfs kunnen leiden tot mystieke hoogten, maar daarentegen zeer dikwijls kunnen omslaan in het negatieve zoals jaloezie, frustratie, ja, zelfs tot ondergang….
Zoals liefde broos en amorf is, (ze kan immers niet eenduidig beschreven worden), vind ik, als wetenschapper, dat GLAS, omwille van zijn al even broos en amorf karakter, het ideale medium is voor  de vertaling  van de sensualiteit naar mijn werk.  Het laat zich ook  goed verenigen met andere materialen om composities te maken en de expressie aan te scherpen.
De aard van een onderwerp zal de werkvorm bepalen waarmee ik mijn gevoelens tot uiting wil brengen.
Waar een pâte de verre met zijn diffuse lichtverstrooiing geschikt is voor mij om intimiteit en zachte gevoelens uit te drukken, zal de vertaling van sterke emoties mij eerder doen kiezen voor de solide robuustheid en een al of niet innerlijke gloed van het vormsmelten. Ook bij een anticlimax, wanneer de ziel van een mens ten ondergaat en wegsmelt als ijs onder de zon, biedt  manipulatie en  bewerking van glas met andere materialen mij een uitweg."
- Danny


Contactgegevens


Studies / Workshops & Symposia

Glaskunst Hogere graad en Specialisatiegraad IKA (Inst voor Kunst en Ambacht - Mechelen–België)
‘Optisch Glas’ van Vladimir Klein
Workshop ‘Schilderen op glas’ van prof. Maare Saaren (Universiteit van Talinn - Estland.)
Workshop ‘Venetian Glasstechniques’ van prof. Deborah Czeresko (Universiteit van Tulane- USA) in IKA
Symposium-Workshop ‘European ‘Glass Context 2008’, Bornholm, Denemarken
Glass Symposium ‘Spring’ van Rietveld Academie, Amsterdam, Nederland

Terug naar de inhoud