Boel Willem - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Willem Boel - Installaties

Willem Boel is een Belgisch kunstenaar die woont en werkt in Gent. Sinds 2009 werkt hij aan een interdisciplinair oeuvre dat zich uitstrekt over verschillende media, met de nadruk op installaties. Naast video, in situ installaties, performance en tweedimensionaal werk ligt zijn focus vooral op driedimensionale, en vooral monumentale installaties, vooral opgebouwd uit stalen/ijzeren ‘skeletten’. De open structuren getuigen van een echte of gegeven industriële geschiedenis. Ze dragen de sporen van intensieve arbeid en repititieve handelingen.
Hij werkt vooral in reeksen, met enkele uitzonderingen. De belangrijkste zijn ‘Le Chef d’Oeuvre inconnu’, ‘De Nieuwe Molens’, ‘Pare Feu’ en ‘Sancho don’t Care’.

Willem Boel stelt regelmatig tentoon in binnen- en buitenland en won onder meer de Grand Prix op het prestigieuze Salon de Montrouge (FR, 2015). In 2018 staan er groepstentoonstellingen en solopresentaties op het programma in Denemarken, Letland en België. In 2019 is hij uitgenodigd in Mexico voor een residentie in Casa Wabi. Voor de Biennale de la Jeune Création Européenne (JCE) is hij voor de editie van 2017-2019 ambassadeur. De Biennale reist rond door heel Europa, met als startpunt Parijs.


Contactgegevens

Willem Boel
Meulestedekaai 33
9000 Gent
0494 41 95 01
Terug naar de inhoud