De Winter Herman - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Herman De Winter - Schilderijen

Hedendaagse kunstenaar die al een aantal jaren zeer actief bezig is met kunst. Hij probeert een weg te zoeken, door vormen, kleuren en lijnenspel tot een nieuwe eigenheid te brengen, het komt van binnenuit. Hij geeft de kijker ook ruimte om zijn weg in het beeld te vinden, laat het wat open. Hij is heel expressief, hij wil iets los maken van de realiteit. Kunst is niet enkel een product met eeuwigheidsgehalte, maar eveneens een relatie waarvoor de toeschouwer-en alleen hij-de volle verantwoordelijkheid draagt.

Als kunst een product is, is kunstbeleving een proces. Herman De Winter is producent en katalysator van dit proces, via een métier waarvan hij de techniciteit en ambachtelijkheid zeer hoog in het vaandel draagt.

In zijn figuratief werk is de mens en z'n leefwereld centraal. Hierin ervaar je zeer sterk een roep naar innerlijke rust en de zoektocht naar een antwoord. Hij houdt van het leven, van vrolijke mensen, zoekt en vindt de positieve energie. Herman is ook niet bang om dieper in de ziel te kijken en voelt de ongelijkheid en de angst waarmee vele mensen moeten leven.

De laatste jaren heeft hij een emotionele impuls gekregen, die tot uiting komt in zijn nieuwste werken. Voorheen gekenmerkt door zijn expressieve, veelal erotische geïnspireerde schilderijen met iets meer donkere tinten is het werk geëvolueerd naar abstracte en vooral kleurrijke kunst. Het vormen van aparte vlakken en lijnen tot harmonieus gestructureerd geheel geeft hem echter als impulsief gevoelsmens meer voldoening.

Iedereen die met het werk in aanraking komt, wordt erdoor geraakt, wordt erdoor veranderd en voelt zich schatplichtig aan de schilder, die een tip van de sluier heeft opgelicht, die meestal de werkelijkheid met dagelijkse oppervlakkigheid blijft bedekken. Aldus ontstaan perspectieven die tegelijkertijd transparant en weer ondoorzichtig maken. De ontsluierende versluiering. Daardoor straalt het werk van Herman De Winter ook een geweldige dynamiek uit die aansluit bij een werkelijkheid die nooit zichzelf blijft.

Thailand Chiang Mai 2012


Contactgegevens

Herman De Winter
Grote Nieuwedijkstraat 262/101
2800 Mechelen
0486 36 35 12

Studies en Artistieke opleidingen

T.S.M. Mechelen Kunstambachten
Sint Lukas Brussel Publiciteit
Art et Metier Nivelles Decoratie – Sierkunsten
Van Der Kelen Brussel Decoratie
T.S.M. Mechelen D – Kursus
Kon. Academie Mechelen Schilderen
Academie Beeldende Kunsten Anderlecht Brussel – schilderen
Terug naar de inhoud