Van Eeckhout Willy - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Willy Van Eeckhout - Schilderijen en palimpsesten

Deze Vlaamse kunstenaar werd geboren te Mechelen op 21 juli 1943. Studies aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Mechelen, het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen, het Rijkshoger Instituut voor Kunsten te Brussel (RHoK) en de Rijksnormaalschool te Hasselt. Vanaf 1968 hield hij talrijke individuele exposities en nam hij deel aan vele groepstentoonstellingen.

Sinds 1991 werkt hij in atelier De Gieterij, een ruimte van 200 m2 in de oude kopergieterij Pas, aan het Centraal Station, die hem in staat stelt ook grote formaten te creëren. In de ruimte is ook nog industrieel erfgoed te bezichtigen. Recentelijk kwam zijn monografie "van eeckhout – ga jij maar schilderen!" tot stand, met als auteur Frans Boenders, met wie Van Eeckhout reeds etteliike palimpsesten maakte. Ook ontstond een fotoboek "Borstelorgel" samen met fotograaf Filip Meutermans, welke het ontstaan van palimpsesten nauwgezet en sfeervol vastlegde. In zijn schilderijen begint de jazz weer stevig te swingen. Er ontstonden recentelijk hommages aan: Han Bennink, Ginger Baker, Gene Krupa, Lee Morgan, Chico Hamilton, Max Roach en Thelonius Monk.

Van Eeckhout exposeerde onlangs met palimpsesten te Brussel in Bibliotheca Wittockiana – Museum van de Boekband en de Boekkunst.


Contactgegevens

Willy Van Eeckhout
Zemstbaan 53
2800 Mechelen
015 41 80 05
0499 71 06 81

Terug naar de inhoud