Stoefs Vera - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Vera Stoefs - Juwelen en keramiek

"Het gaat allemaal om potten.
Werken met klei is mijn ontsnappingsknop uit een digitale wereld waarin ik ronddwaal tijdens mijn job. Het verlaten van een virtuele wereld en het intensiveren van een fysieke wereld. Pottendraaien en gieten van potten houdt mijn leven in evenwicht.
De allereerste keer dat ik met klei werkte voelde me alsof ik thuis kwam - dit was wat ik zocht. Hoewel dat moment nu meer dan twee decennia geleden is blijft de materiële klei me fascineren. Vanwege zijn veelzijdige natuur, ben ik vaak in de verleiding gebracht om nieuwe technieken te proberen, maar uiteindelijk kom ik altijd terug naar het wiel.
De vormen die ik maak lijken in de loop der jaren zuiverder en eenvoudiger.
Ik wil graag experimenteren met verschillende decoratie technieken: glazen, inleggen, water etsen, decals, ... Alles is fascinerend. Onlangs ben ik begonnen met lessen zilversmeden om porselein en zilver te combineren.
Hoewel ik een sterke band met de natuur heb komt inspiratie meestal uit (niet-keramische) materiaalsoorten om mij heen. Het resultaat kan worden gecategoriseerd als een 'urban style' van aardewerk."
- Vera


Contactgegevens

Terug naar de inhoud