Dupont Veerle - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Veerle Dupont - Monumentaal vilttextiel

Veerle Dupont (1954) genoot een opleiding voor textiele kunsten en handweven aan het Instituut voor kunstambachten en de Koninklijke Academie van Mechelen. Na deze vierjarige opleiding perfectioneerde ze haar weeftechnieken verder in de Storyschool te Gent. Aangevuld met een pedagogisch diploma startte ze als lesgever in het Studiecentrum voor oude Ambachten te Mechelen. In die periode nam ze regelmatig deel aan groeps- en individuele tentoonstellingen. In de jaren negentig geraakte ze volledig in de ban van ‘vilten’ en volgde verschillende masterclasses bij gerenommeerde viltkunstenaars.
Als kunstenaar creëert Veerle monumentaal vilttextiel, van subtiel tot verfijnd en gebruik makend van verschillende opbouwtechnieken en materialen, steeds vernieuwend en verrassend uitgewerkt. De textiele objecten ontstaan meestal vanuit een zoektocht naar vorm en kleur in combinatie met niet-textiele materialen zoals metaal, steen of andere elementen uit de natuur.
Veerle werkt intuïtief vanuit een brede waaier van perspectieven, de opbouw van de verschillende werken is spontaan en passioneel.
Veerle is tevens de stuwende kracht achter haar eigen atelier ‘Openkunsthuis’ waar zij workshops verzorgt. Ook op verplaatsing in de meer gerenommeerde culturele centra van Vlaanderen is zij een graag geziene en veel gevraagde lesgeefster.


Contactgegevens

Veerle Dupont
Berlaarbaan 210
2861 O.l.V. Waver
015 55 19 66
0495 78 48 18
Terug naar de inhoud