Perdieus Luc - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Luc Perdieus - Fotografie

Luc Perdieus liep college te Mechelen en Turnhout, nadien aan Sint Lucas in Schaarbeek. Aan het NARAFI behaalde hij zijn diploma van gegradueerde in de fotografie. Vervolgens bekwaamde hij zich via talrijke extra opleidingen en bijscholingen in binnen- en buitenland, in industriële en wetenschappelijke fotografie.
De grote liefde van Luc Perdieus gaat naar het vastleggen van menselijke expressie, vooral in protret- en touristische foto’s. In deze kunstvormen bekwaamde hij zich bij verschillend portretgrootmeesters in Frankrijk.
Luc de kunstenaar, de begeesteraar die doorheen de lens van zijn broederlijke camera de mensen portreteert. En als je zijn werken bekijkt begrijp je waarom we niet zeggen 'fotografeert'. Gekend van Radio en TV, van zijn jarenlange zoektocht naar de gezichten van Mechelse figuren, die hij samenbracht in een uniek, als het ware een historisch document, het Mechels Smoelenboek, dat ook hier kan ingekeken worden.
Bij Luc, blijft het portret centraal, maar zitten de contouren verweven in de achtergrond, en scheppen aldus de band met de tijdloze en eindeloze Kosmos. Gefotografeerd, geportreteerd worden door Luc, staat gelijk met het kopen van een visum voor de eeuwigheid.
Naast zijn sterk gespecialiseerde opleiding stond en staat zijn diepe en oprechte artistieke bewogenheid garant voor zeer unieke fotografische realisaties. Luc zoekt de mensen op, maakt hen onvergankelijk, en bij zijn foto’s uit zijn reisverhalen kijk je niet alleen naar het landschap, maar snuif je samen met hem de geur van lavendel en hoor je het kabbelen van de bergrivier.
Terug naar de inhoud