Verhasselt Tania - Kunstvestdagen

Ga naar de inhoud
Tania Verhasselt - Schilderijen

Gemengde technieken op papier en canvas (acryl, pastel, druktechnieken, potlood, ...).

"Het verhaal van een werk ...

Het idee om een werk te creëren ontstaat heel vaak spontaan: ik doe per dag ettelijke kilometers en sta regelmatig in de file. Dan denk ik automatisch aan kleuren, reisindrukken, herinneringen, werken van andere kunstenaars die ik heb gezien ... en heel dikwijls ontstaat in die momenten het idee om een nieuw werk te maken. Werk onstaat dus vaak tijdens momenten van mijmering, nadenken, overdenken ... Ik begin dan automatisch met het opzetten van de algemene structuur en kies mijn beginmateriaal, meestal pastelkrijt. Daarop werk ik verder en bouw zo laag per laag op.

Het 'vierkant' in zijn vele vormen is heel dikwijls de basis van mijn werken. Ook keer ik regelmatig terug naar vroeger gecreëerd werk; bijvoorbeeld een stuk zijde dat ik enkele jaren ervoor beschilderd had. Het had op dat moment geen specifieke functie (sjaal, kussenovertrek, …) en ik heb het bijgevolg bij gehouden om het in latere creaties te gebruiken.

Soms geef ik een titel maar meestal niet omdat ik mensen niet wil beperken in hun fantasie als ze naar het werk kijken; de inhoud hangt dus af van de gemoedstemming van de kijker."

- Tania


Contactgegevens

Tania Verhasselt
Belseledorp 84
9111 Belsele
0486 09 81 66
[link:3]e-mail[/link:3]
[link:2]website[/link:2]

Opleiding

Zij heeft 1 jaar vrije Grafiek gevolgd aan het St Lucas Instituut te Brussel (1983-1984) en volgt sinds 20 jaar–met tussenpozen –workshops en cursussen. De laatste 15 jaar volgt zij op zeer regelmatige basis cursussen in de Vrije Ateliers te Sint Niklaas, o.a. zijdeschilderen, beeldhouwen, batik op zijdepapier,... en 2004 is zij een leerlinge in de schilderklas van kunstenares Renée Lodewijckx. Sinds begin 2008 is zij opnieuw begonnen met druktechnieken (lino, houtsnede, droge naald,...)
Terug naar de inhoud